Transities in DepressieUw stemming in kaart - inzicht in uw herstel

TRANS-ID Herstel

Hoe knappen verschillende mensen op van depressieve klachten? Zijn signalen van verbetering vroegtijdig te herkennen? Dit willen we beantwoorden met het Transities in Depressie (TRANS-ID) Herstel onderzoek.
Deelnemers brengen hun klachten nauwkeurig in kaart tijdens hun psychologische behandeling door stemming, gedrag, en hartritme dagelijks te meten. Het onderzoek kan deelnemers inzicht geven in de veranderingen die bijdragen aan hun persoonlijke herstel.

Let op: het onderzoek is verlengd! Start u in maart of april behandeling? Dan komt u mogelijk nog in aanmerking. Meld u snel aan want het onderzoek is bijna vol!

Wat houdt het in?

4 maanden lang:

 • Dagboekvragenlijsten: 5 keer per dag, 2 minuten per keer
  Via een smartphone vult u vragen in over stemming, activiteiten, en omstandigheden.

 • Hartslag: 2 keer per dag, 5 minuten per keer
  ’s Ochtends en ‘s avonds meet u zelfstandig uw hartslag met een high-tech sensor en een leentelefoon.

 • Bewegingsmeter:
  Een speciaal polshorloge meet uw beweging, deze houdt u de hele dag om.

12 maanden lang:

 • Vragenlijst: 2 minuten per keer
  U vult een depressievragenlijst in op een smartphone om in kaart te brengen hoe uw klachten veranderen over een langere periode.
  • Eerste 6 maanden: 1 keer per week
  • Laatste 6 maanden: 1 keer per maand

Dagelijkse stemming en lichamelijke metingen

4mt

Vragenlijsten

6mt

Wie kan meedoen?

 • U heeft last van depressieve klachten.
 • U bent meerderjarig.
 • U gaat in de nabije toekomst een psychologische behandeling starten (dit mag ook online therapie zijn).
 • U meldt zich (vrijblijvend) aan vóór de start van uw behandeling. Dit kan na uw intakegesprek zijn, maar in ieder geval voor het eerste gesprek in het kader van uw behandeling.
 • U heeft op dit moment geen manische of psychotische klachten.

Waarom meedoen?

Deelnemen aan het TRANS-ID Herstel onderzoek levert u ook iets op. Het invullen van de dagelijkse vragen kan leiden tot meer inzicht in uw dagelijkse ritme en stemming. Mogelijk wordt u zich bewuster van uw stemming en wat daarmee samenhangt. Ook krijgt u na afloop van het onderzoek een persoonlijk rapport met het verloop van uw stemming, activiteiten, en beweging over de tijd. Dit kan inzicht geven in uw herstel.

Daarnaast kunt u met uw deelname een belangrijke bijdrage doen aan de wetenschap. We verwachten met dit project een grote stap vooruit te zetten in het ontwikkelen van kennis over wat bijdraagt aan herstel van depressieve klachten, met resultaten die relevant zijn voor het individu. Tenslotte is aan deelname is ook een vergoeding verbonden. Deze vergoeding heeft een maximum van €250.

Interesse?

Heeft u na het lezen van de bovenstaande informatie interesse gekregen om mee te doen met dit onderzoek, of wilt u meer weten? Klik dan op de knop ‘aanmelden’ om u te registreren. Eén van onze onderzoekers neemt dan zo snel mogelijk contact met u op om u meer informatie te geven en na te gaan of u inderdaad in aanmerking komt voor het onderzoek. U kunt later beslissen of u inderdaad mee wilt doen.

Let op! U kunt zich nog aanmelden voor het TRANS-ID Herstel onderzoek!

Start uw behandeling in maart of april? Dan kunt u mogelijk nog deelnemen.

Aanmelden

Wij willen uw veranderingsproces graag vanaf het begin van uw psychologische behandeling volgen. Daarom is het belangrijk dat u zich (vrijblijvend) aanmeldt vóór de start van uw behandeling. Als u al wel een intakegesprek heeft gehad, maar nog niet het eerste gesprek in het kader van de behandeling, kunt u zich nog wel aanmelden.

Ook als u nog geen stappen heeft gezet om een psychologische behandeling te starten kunt u zich alvast aanmelden voor het onderzoek.

U kunt ook direct contact opnemen met Drs. Marieke Helmich: 050-361 3864; herstel@transid.nl.

Het onderzoek staat los van de behandeling die u ontvangt en heeft geen invloed op uw behandeling.

Voor de volledige informatiebrief, klik hier.